Lämmin kiitos teille kaikille, jotka olette kiinnostuneita toiminnastamme ja useat teistä ovat olleet jäseninämme vuosikymmenet, vaikka jäsenistölle kohdennettu toimintamme on viime vuosina ollut lähes olematonta. Meitä aktiivisia toimijoita on vain muutama ja siksi olemmekin keskittyneet jakamaan pääjärjestöltä saamiamme avustusrahoja oman alueemme (vanha Anjalankosken alue) lasten ja nuorten hyväksi.

Koronan vaikutukset työelämään ovat korostaneet perheitten taloudellista niukkuutta. Olemme viime vuodesta lähtien jakaneet seurakunnan diakoniatyön välityksellä ruokalahjakortteja niitä tarvitseville perheille ennen joulua ja tänä vuonna myös ennen syyslomaa. Muutama perhettä vuosittain olemme voineet ilahduttaa myös jouluilojen välityksellä. Jouluilot sisältävät jouluisia ruokatarpeita ja pienet joulupaketit perheen lapsille. jouluilot on jaettu yhteistyökumppanin avustuksella.

Syksyn myötä  lasten ja nuorten harrastustoiminta on käynnistynyt ja olemme matkalla kohti normaalia elämää koronarajoitusten jälkeen. Monille perheille tuottaa päänvaivaa lasten harrastuksiin liittyvät maksut ja harrastamiseen tarvittavien välineitten hankinta. Pelastakaa Lapset voi helpottaa Eväitä elämälle-avustusten kautta harrastamisesta aiheutuvissa kuluissa. Hakuohjeet löytyvät sivuiltamme.

Eväitä elämälle-ohjelman kautta annamme avustuksia myös toisen asteen opiskelijoille, jotka eivät ole maksuttoman opetuksen piirissä. Avustusta on mahdollista saada oppimateriaaleihin ja tarvikkeisiin.

9.12.olemme mukana Myllykosken Ladun tonttupolulla, jossa pääsee koristelemaan kuusta ja saa itselleen Pelastakaa Lapset -heijastimen. Heijastimia on kylillä jaossa myös Lastenoikeuksien päivänä 20.11.

Omaa varainhankintaamme ovat jouluarpajaiset, jotka ovat Inkeroisissa kauppojen joulun avauksen yhteydessä.

Ensi vuosi on Pelastakaa Lapset -järjestön 120-vuotisjuhlavuosi, jota juhlistetaan eri paikkakunnilla järjestettävillä tapahtumilla, niin myös meillä täällä alueellamme.

Tule mukaan toimimaan, ota yhteyttä sähköpostin kautta tai tule vuosikokoukseen. Olet sydämellisesti tervetullut joukkoomme tekemään lasten elämää edes piirun verran paremmaksi!

Terveisin Marja Timonen-Pilli, pj